Re:Play - Creating a sustainable society starting with our children

OM OSS


Idén till Re:Play växte fram i en ökad medvetenhet kring att vi överutnyttjar planetens resurser.

Vi såg att det i kommuner runt om i landet pågår olika hållbarhetssatsningar generellt samtidigt som det pågår utvecklingsarbeten ute på olika förskoleenheter kring pedagogiska metoder med direkt koppling mot hållbarhetsområdet i läroplanen

Ladda ner vår broschyr och läs mer:

Vi startade Re:Play därför att vi vill bidra till ett mer hållbart samhälle. Och vad kan då vara viktigare än att arbeta med barnen och utveckla den pedagogiska verksamheten i förskolan.
Det är ju här framtiden börjar!

VÅR MISSION


Vår övergripande mission är att bidra till att skapa ett mer hållbart samhälle med ett fokus på
förskolan och barnens lärande.

Ett av Re:Plays huvudmål är att erbjuda ett alternativ till dagens linjärt inköpta och traditionellt producerade material och lärsaker till förskolan. Alternativet består i att ersätta detta med återbruksbaserat material och återbruksproducerade pedagogiska lärsaker (#cirkulärsaker). Ambitionen är ett minskat uttag av jungfruliga råmaterial vid produktion av nytt pedagogiskt lärmaterial SAMT ökad återanvändning av material som annars hade gått till spillo

Vårt erbjudande skall bidra till:

  • att stödja ett hållbart lärande som leder till en positiv beteendeförändring hos barnen - som i sin tur påverkar sina föräldrar!
  • att värdet av våra kunders resurser används så effektivt som möjligt
  • att material återanvänds och stannar kvar i kretsloppet så länge som möjligt med så högt värde som möjligt
  • att nya hållbara affärsmodeller, -relationer samt upphandlingsbeteeenden utvecklas och används

VÅRA SOCIALA PARTNERS


En viktig del i Re:Play är att skapa och erbjuda viktiga arbetsuppgifter till de som står längre från arbetsmarknaden. Vi har idag etablerat produktionssamarbeten med:

SIP

Nätverket SIP är ett paraplynätverk som har sin bas i södra Sverige. Nätverket SIP arbetar med samhällsförändring i praktiken genom att uppmuntra entreprenörskap och personlig utveckling för de som vill göra samhället mer tillgängligt och demokratiskt.


Läs mer...

Parketten

Hos oss på Parketten får du använda din kreativitet och kan fylla din dag med något som känns roligt och meningsfullt. Du kan växa, utveckla dina talanger och arbeta tillsammans med andra.



Läs mer...

Atrium

Vi arbetar med olika typer av tillverkning och hantverk. Här finns snickeri, cykelverkstad och ramverkstad och en stor variation i
arbetsuppgifter.




Läs mer...

Slussen & Kompassen

Verksamheten riktar sig främst till personer med lindrig eller måttlig intellektuell funktionsnedsättning.

Exempel på aktiviteter är tvätthantering, sortering, paketeringsjobb, trädgårdsarbete och kreativa uppgifter


Läs mer...

UTVECKLINGSPROJEKT

Ett cirkulärt steg för framtidens lärande


Re:Play AB driver just nu ett spännande utvecklingsprojekt som syftar till att skapa en innovativ digital plattform som stödjer cirkulära materialflöden och affärsmodeller. Projektet delfinansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling genom Jordbruksverket och Leader Linné Småland.


Bakgrunden till projektet är ett tydligt behov: mängder av användbart restmaterial från industrin går idag till spillo, samtidigt som förskolor söker hållbara alternativ till traditionellt, nyproducerat lärmaterial. Genom att bygga broar mellan dessa två världar skapar vi nya värdekedjor där spillmaterial omvandlas till värdefulla pedagogiska resurser – något som både gynnar miljön och barns lärande.


I projektet utvecklar vi en digital delningsplattform som gör det enkelt för pedagoger att få tillgång till återbruksmaterial, låna eller köpa cirkulärsaker, samt inspireras av andra pedagogers arbete. Plattformen blir också ett kraftfullt verktyg för statistik, spårbarhet och kunskapsdelning – en modern mötesplats för hållbar pedagogik.


Vår ambition är att bidra till en mer likvärdig förskola där geografisk placering inte ska vara ett hinder för att ta del av kreativa resurser. Plattformen ska dessutom främja industriell symbios, där restmaterial från en verksamhet blir tillgångar för en annan. På sikt ser vi att lösningen kan spridas även till andra sektorer och regioner, både nationellt och internationellt.


Utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med pedagoger, kommuner och företag i södra Småland. Genom dialog, workshops och tester skapas en plattform som bygger på verkliga behov – både hos användare i förskolan och inom industrin. Resultatet blir ett affärssystem för en cirkulär ekonomi, där hållbarhet, samarbete och digital tillgänglighet står i centrum.


Projektet är en del i vår långsiktiga vision att minska uttaget av jungfruliga resurser, främja återbruk och skapa beteendeförändringar för ett mer hållbart samhälle. Med stöd från EU, Jordbruksverket och Leader Linné Småland tar vi nu nästa steg i arbetet för framtidens lärmiljöer.

HITTA TILL VÅRT LÄRLABB

FÖLJ OSS

Copyright © All Rights Reserved

unsplash